A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Коростишівської міської ради

«Концепція системи забезпечення безпеки в закладах освіти»

Дата: 28.09.2023 12:01
Кількість переглядів: 22

На Житомирщині стартує пілотний проєкт в рамках реалізації «Концепції системи забезпечення безпеки в закладах освіти». Мета проєкту - зменшити негативні наслідки війни для психічного здоров'я українських дітей та доступу до освіти шляхом трансформації політики у сфері психологічного супроводу під час освітнього процесу та інфраструктурного оснащення. Проєкт розроблений завдяки підтримці ЮНЕСКО, Міністерства освіти і науки України у партнерстві з МВС та Фондом Президента з підтримки освіти, науки та спорту та за фінансової підтримки Уряду Японії; ґрунтується на досвіді ЮНЕСКО в галузі освіти в умовах надзвичайних ситуацій, технічній експертизі щодо зміцнення системи освіти. Також є частиною Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки, яку очолює Олена ЗЕЛЕНСЬКА.

В рамках координаційного візиту до Житомирщини 19 вересня 2023 року до Коростишівської територіальної громади завітали радниця-уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга БУДНИК, радниця Міністра освіти і науки України Оксана САВИЦЬКА, проєктна спеціалістка штаб-квартири ЮНЕСКО Паула КЛЕНЕР, представники Національної поліції, ДСНС, МВС, заступник голови Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець, директор КЗ «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради Ігор СМАГІН та заступник директора КЗ «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради Вадим КАЛІНІН.

З метою напрацювання дорожньої карти реалізації проєкту в закладах освіти Коростишівщини розпочали візит з відділу освіти, молоді та спорту, де міський голова Іван КОХАН та начальник відділу освіти, молоді та спорту Ігор ДЖАМАН ознайомили з особливостями та можливостями галузі освіти громади, напрацюванния та перспективами. Олена ЯЦКО, директор комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Коростишівської міської ради», поінформувала про можливості навчання педагогів з питань безпеки, психологічної підтримки, роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, співпраці з громадськими організаціями, участь в проєктах щодо надолуження освітніх втрат.

Завітали до Коростишівського інклюзивно-ресурсного центру, де директор Алла ГРЕБЕНЮК презентувала роботу установи, особливості роботи в умовах воєнного стану, ризики та перспективи роботи центру в подальшому.

Створення безпечних умов для організації освітнього процесу, обладнання укриттів, робота психологічних служб закладів освіти, співпраця адміністрації закладів, громадськості, батьків – питання, що звучали в ході відвідування закладу дошкільної освіти №13 (керівник Зінаїда ЖОЛОНДІЄВСЬКА) та ліцею №2 ім.Л.Х.Дарбіняна (керівник Любов ЛІЦЕВИЧ).

Заклади освіти громади готові долучитися до проєкту і працювати на спільний результат – безпека та комфорт учасників освітнього процесу.

+5


« повернутися

Вхід для адміністратора